leven is bewegen!

Stage fysiotherapie succesvol afgesloten

22-01-2016

Joep van den Munckhof heeft een half jaar stage gelopen bij Life In Motion. Zijn eerste “grote” stage als student fysiotherapie. Hij wist niet goed wat hij kon verwachten. Dus best spannend allemaal. Het duurde een paar weken voor hij zijn draai gevonden had.

 

Communicatie en contact

Hij had verwacht dat communiceren over de behandelingen en contacten leggen met de cliënten fysiotherapie wel vanzelf zou gaan. De dagelijkse praktijk bleek toch wat anders te zijn. Hij merkte voor het eerst dat hij als fysiotherapeut moest communiceren. Professioneel communiceren dus. Toen hij zich dat bewust was kon hij zich daarin verder bekwamen.

 

Leren en verder groeien

Door de feedback van zijn collega’s is hij flink gegroeid als fysiotherapeut in zijn (be)handelen, zijn denkwijze en zijn professionele houding. Aanvankelijk voelde hij zich nog echt “een student”. Het gevoel een fysiotherapeut in opleiding te zijn werd steeds duidelijker. Op de opleiding had hij alleen nog maar met “papieren casussen” en simulatiepatiënten gewerkt. Hij was dan ook terecht trots toen hij voor het eerst een behandeling zelf had gedaan. Toen hij zag dat door de behandelingen de klachten van cliënten steeds verder afnamen en dat gaf hem een enorme boost.

 

Toekomst

Het zal vreemd voor hem voelen nu weer eerst terug te gaan naar de opleiding. Alle mensen waar hij een half jaar lang nauw mee heeft samengewerkt achter te laten. Het komende half jaar gaat hij een onderzoek opzetten naar het effect van passief doorbewegen van de knie na een knieoperatie. Leergierig als hij is kijkt hij nu al uit wat dit gaat brengen. Het wordt vast een leerzame ervaring.

 

Tot ziens

Hij zal alles wat zo vertrouwd werd bij Life in Motion misschien wel missen. Tegelijk heeft hij  ook zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Hij is alle sporters, cliënten fysiotherapie en collega’s bij Life In Motion dankbaar voor de leuke en leerzame tijd. Als Limburger heeft hij op een prettige wijze kennis gemaakt met de Ernummers. Wij wensen hem een succesvol vervolg toe in de komende studieperiode. Er komt een veelbelovende fysiotherapeut aan!

 

Succes Joep!