leven is bewegen!

Enkelpijn bij voetballer Martijn Kuijt na val van traptrede

16-03-2016

Martijn miste ongeveer 5 weken geleden de laatste trede van de trap en ging hard onderuit. Hij verzwikte hiermee zijn enkel waardoor zijn passie voetballen onmogelijk was. Na een bezoek aan het ziekenhuis en een aantal weken tape, wilde hij weer op hoog amateurniveau voetballen. Een van de doelen van Life in Motion is sporters die geblesseerd zijn geraakt hun sport zo snel mogelijk weer verantwoord te kunnen doen.

 

Vertrouwen in de revalidatie

Het revalidatieproces staat altijd in het teken van de sport. Want die moet uiteindelijk weer beoefend gaan worden. Martijn was in het verleden al bij ons geweest en had alle vertrouwen in een optimale begeleiding door sportfysiotherapeut Bas Schakel. Hij geeft bij Life in Motion als gespecialiseerd fysiotherapeut op het gebied van sporten de juiste opbouw in de revalidatie naar het sporten toe. Dat onderscheidt de sportfysiotherapeut van de algemeen fysiotherapeut. Dit houdt o.a. is dat bij onderzoek ook sport specifieke bewegingspatronen worden onderzocht. Het doel voor Martijn was weer kunnen presteren op hoog niveau amateur voetballen.

 

Het revalidatieproces

Bij veel oefeningen voor Martijn is een bal betrokken en komen sportspecifieke bewegingspatronen terug. Bijvoorbeeld sprinten, wenden/keren, schieten en conditionele oefeningen gericht op voetballen.

 

En dan…….bijna weer wedstrijdfit!

Met de enkel van Martijn gaat het al een stuk beter. Hij zal binnen enkele weken weer te bewonderen zijn op de Arnhemse voetbalvelden. Martijn is daar blij om. En wij zijn bij Life in Motion ook weer blij deze sporter te hebben kunnen begeleiden naar zijn normale ”sportniveau”. Martijn let voortaan beter op als hij de trap af loopt, want niet kunnen voetballen is een straf voor hem.