leven is bewegen!

Persoonlijke ervaringen van Piet van den Hoven met fysiotherapie

16-05-2016

Life in Motion.....leven in beweging. 

Dit besef dringt bij mij door als ik van huis naar de fysio ga en warm ontvangen wordt. Als ik na enkele voorbereidingen aan de slag kan gaan wordt het nog duidelijker. 

Ik word aangesproken op hoe het gaat vandaag. Ik zie en hoor Jelena denken: “dan zet ik vandaag dit parcours uit”. Ik geef me met wat ik heb en mag voelen dat het evenwicht er nog is. Ik mag mijn rug rechten, ik ben nog iemand. Ik mag gezien worden.

 
Dat gebeurt prompt als Bas een snedige opmerking maakt. Ik begin toch warm te lopen, dit wordt opgemerkt door mede-bewegers in de zaal. Een zaal die ik overigens beleef als een grote huiskamer. Wat me verleidt tot een huiselijk gesprek. Als dit uit de hand dreigt te lopen helpt Jelena me herinneren om weer bij de beweging te komen. Langs deze weg mag ik ontdekken dat leven beweging is: Life is Motion.

 
Als ik uitloop en Jan nog even een gesprekje aanknoopt, komt binnen dat emotie een dragende kracht is. 
Ik maak nog een aantekening van vandaag en vertrek niet zonder Sandra en of mede aanwezigen bij de entree een heel goede dag te hebben gewenst. Wat ik in beweging mee naar huis neem.

 

Piet van den Hoven

 

“En diep verwonderd, oog in oog
met dit voltooid, bewegend leven,
dankt hij wie hem tot arbeid boog
en zo zijn zegen heeft gegeven.”
Ida Gerhardt