leven is bewegen!

Bas breekt grote teen in de badkamer met uitglijden

09-09-2016

Uitglijden thuis in de badkamer kan iedereen zomaar gebeuren. Het eindkootje van zijn grote teen heeft dat geweten! En dat heeft Bas gemerkt ook. Het bot bleek niet bestand tegen de grote kracht die daarop werkte. Dus dat leverde een botbreuk op. Veel pijn en nog meer ongemak bij staan en lopen.

 

De grote teen speelt een belangrijke rol bij lopen en afwikkelen van de voet en bij staan i.v.m. balans. Het bracht hem allemaal een paar dagen echt uit balans. Maar sterk en sportief als hij is, besloot hij na een week weer aan het werk te willen gaan. "Als het niet kan zoals zou moeten, moet het maar zoals het wél kan" toont zijn inzet en veerkracht. Met pijn en moeite lukte het hem weer de draad op te pakken. De breuk zal nog wel wat langer nodig hebben om te helen, maar dat komt vast weer goed.

 

Helaas is mede hierdoor de jaarlijkse terugkerende traditie om met Jan in de Alpen van Zwitserland te gaan fietsen eind deze week nog niet mogelijk. Kracht zetten op de fietspedalen gedurende vele uren en ook nog steil omhoog in alpineterrein, is een uitdaging die zelfs Bas nog maar even uit de weg gaat.

 

Wij wensen hem een verder voorspoedig herstel toe en hopen met hem (en Jan!) dat de bergen hem over niet al te lange tijd weten te lokken. We houden je op de hoogte als het zover is.