leven is bewegen!

Hamstringblessure uiteindelijk opgelost door fysiotherapie

03-05-2015

Jouke de Jong tennist graag en is behoorlijk fanatiek. Hij raakte elke keer weer geblesseerd aan zijn been als hij die bal net buiten bereik toch nog even wilde raken. Dan is doorgaan met tennissen uiteindelijk niet meer leuk.

 

Sportieve Bourgondiër

Jouke omschrijft zichzelf als een levensgenieter en ook sportief. Door te tennissen hield hij zijn lichaam fit om ook als Bourgondiër te kunnen leven. Tot de blessures kwamen.

 

Spierblessure betekent spierschade!

Een spierblessure, zoals bij Jouke het geval was, geneest normaal gesproken vanzelf wel. Tenzij er factoren zijn die het herstel belemmeren. Vaak proberen sporters weer actief te beginnen met hun sport omdat ze in de dagelijkse bewegingen geen pijn meer voelen. Dat kan bij een lichte spierblessure soms al na een week zijn. Ze vergeten dan dat de sportieve beweging (bijvoorbeeld snel reiken naar de bal) een veel hogere belastbaarheid vereist van de getroffen spier. En dat niet alleen: wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat goede rompstabiliteit minstens zo belangrijk is als de geblesseerde spier weer sterk maken.

 

Oplossing door actieve fysiotherapie

Jouke is langs verschillende fysiotherapeuten/specialisten geweest met zijn blessure. Die hoopten met massage (passieve fricties) of injecties de blessure weg te krijgen. Toen hij bij Life in Motion kwam bereikte hij datgene waarnaar hij tevergeefs had gezocht: de juiste spierkracht opbouwen in combinatie met een optimale rompstabiliteit. Daardoor is er nu eindelijk resultaat en kan hij door actieve oefentherapie weer leren hoe hij kan voorkomen bij "de volgende bal buiten bereik" niet opnieuw geblesseerd te raken. Na de fysiotherapie blijft hij bij ons fitness doen onder het motto "doen en blijven doen". Voorkomen is immers beter dan genezen. Extra voordeel is dat hij door de fysiotherapeut die hem behandeld heeft begeleid kan blijven. 

 

Ook een slepende blessure?

Kom langs of neem contact op via het contactformulier of bel: 026 - 389 35 00