je leven in beweging!

Bewegen als medicijn

26-05-2015

De voordelen van bewegen op klachten wordt met steeds meer wetenschappelijk bewijs ondersteund. Inmiddels gaan er steeds meer stemmen op om bewegen als medicijn te beschouwen. Niet alleen voor de 'normale', maar ook voor de gecompliceerde klachten.

 

Eenvoudig tot gecompliceerd

 

Wetenschapper en collega fysiotherapeut, Marten Munneke, publiceerde recent in het British Medical Journal, een gezaghebbend vaktijdschrift, een artikel over de effecten van bewegen bij de Ziekte van Parkinson. De conclusie van het gehele betoog: blijf bewegen, ook al heb je de ziekte van Parkinson.

 

Ondanks al het bewijs bewegen we toch niet massaal? Waarom eigenlijk niet? In beweging komen, gaat niet vanzelf. Veel mensen kunnen de energie niet opbrengen, hebben een druk leven, een negatieve ervaring, gaan te fanatiek aan de slag en/of hebben klachten bij bewegen. Starten lukt dan vaak nog wel, maar volhouden is lastig. Bewegen moet onderdeel van je leven worden.

 

Vergeet sport, beweeg!

 

Onze tip: vergeet sport. Dat heeft te maken met prestatie. Dat mag, maar is absoluut niet nodig. Bewegen daar gaat het om! Bewegen is tuinieren, lopen naar de supermarkt en natuurlijk de trap nemen ipv de lift.

 

Natuurlijk het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als specialist in beweging kennen we de uitdagingen en de hindernissen. Met al onze kennis en ervaring weten we wat voor u wel werkt en ook hoe het goed vol te houden is.

 

Of nu klachten heeft of niet...

De Fysiotherapeut leert hoe u van bewegen geniet.