leven is bewegen!

Marathonloper Gert van Beek maakte de aardbeving in Nepal mee!

25-06-2015

Als enthousiast marathonloper traint Gert van Beek met overtuiging. Maar hij maakt zich niet alleen sterk voor zichzelf. Hij was op 25 april in Nepal toen de aardbeving er was. Daarvoor kende hij al het fantastische project "het Firefly kindertehuis" in Kathmandu.

 

Hamstringblessure door looptraining voor de marathon

Gert werkt als inkoper bij Reed Elsevier. Dat betekent dat hij een zittend beroep heeft: in de auto of achter zijn bureau. Hij heeft daarom het regelmatig lopen van een marathon en fitness gekozen om voldoende te bewegen. Door een zware hamstringblessure in 2011 kwam hij bij Life in Motion terecht voor fysiotherapie. Ondanks dat hij in de Schuytgraaf woont, kwam hij graag voor de fysiotherapie naar ons in Arnhem-Noord. Nadat de fysiotherapie hem had genezen van de blessure is hij fitness blijven doen naast meerdere looptraingen per week. Hij traint altijd met een vast groepje op zaterdag, waardoor hij de gezelligheid en contacten als belangrijke motivator ervaart. En zo zorgt hij dat hij in conditie en op kracht blijft.

 

Nepal

Hij heeft behalve passie voor de marathon ook passie voor de bergen en die zijn er genoeg in Nepal. In 2007 heeft Gert de hoogste marathon ter wereld gelopen in het gebied van de Mount Everest. Hij deed daar tien uur over. Een knappe prestatie. Zo was hij in april in Nepal om met een expeditieteam de Merapeak van 6500 meter hoog te beklimmen. Doordat er teveel sneeuw lag is dat laatste helaas niet gelukt. Terug in Kathmandu werden ze overvallen door de verwoestende aardbeving.

 

Gert kent het Firefly kindertehuis in Kathmandu sinds 2007. Dat is een weeshuis waar tot de aardbeving 45 kinderen woonden. Daarna zijn er ineens 60 kinderen bijgekomen. Het expeditieteam heeft besloten zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het tehuis en op 27 september op eigen kosten met drie expeditieleden terug te gaan naar Kathmandu om in het tehuis te werken. Behalve voor het lopen van marathons is ook hiervoor uithoudingsvermogen en kracht nodig. En dat heeft Gert allebei in ruime mate!

 

Aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter

Ben je benieuwd hoe Gert alles heeft beleefd? Lees dan het interview naar aanleiding van zijn reis naar Nepal en hoe hij de aardbeving heeft ondergaan. Wel leuk om te weten is dat dit interview de hele wereld is overgegaan. Reed Elsevier heeft wereldwijd zo’n 28.000 medewerkers en op heel veel locaties zijn initiatieven gestart om de mensen in Nepal te helpen.

 

Mocht je nog meer van hem willen weten: mail naar g.beek61@upcmail.nl of bel 06-29585617.