leven is bewegen!

Bart Voskamp door rugklachten geplaagd

25-06-2015

Oud-topsporter Bart Voskamp kreeg een aantal maanden geleden veel pijn in zijn onderrug. Ondanks dat hij altijd zeer actief als professioneel wielrenner op het allerhoogste niveau heeft gesport, had hij plotseling een fysiotherapeut nodig.

 

Topsport
Tijdens zijn topsportcarriere heeft hij Jan van Velzen, toen ook professioneel wielrenner en nu fysiotherapeut, leren kennen. Hij wist dat Jan na zijn carrière als wielrenner fysiotherapie heeft gestudeerd. Bart heeft groot vertrouwen in Jan, omdat ze dezelfde achtergrond hebben: wielrenner en topsporter. Dus de eerste afspraak voor fysiotherapie was zo gemaakt.

 

Actieve aanpak met fysiotherapie
Al snel begreep Bart van Jan dat fysiotherapie bij rugpijn niet alleen gaat over het wegnemen van pijn. De actieve aanpak door gericht te oefenen om zo te herstellen van de klachten spreekt Bart erg aan. Maar ook toewerken naar verbetering van wat nodig is om de vele uren die Bart elke week nog trainend op de fiets doorbrengt probleemloos aan te kunnen. Bart weet als geen ander dat een specifiek getraind lichaam meer belast kan worden. Geleidelijk is de rugpijn verdwenen en traint hij volop onder leiding van Jan om zijn rug weer optimaal te kunnen gebruiken. Dus ook bij wielrennen.

 

Rugklachten?
Iedereen die met of zonder topsportcarriere achter de rug "het in de rug krijgt" kan door de actieve aanpak niet alleen pijnvermindering verwachten, maar ook leren voorkomen dat de rug "een zwakke plek" blijft. Met telkens terugkerende problemen vaak in de vorm van veel pijn en moeite met hele gewone dagelijkse bewegingen.

 

Bel voor meer informatie 026 - 389 35 00 of kom langs om je rugproblemen eens vrijblijvend met een van onze fysiotherapeuten te bespreken.