leven is bewegen!

"Ik had een feestje!"

02-11-2015

Een periode van 8 jaar "knokken" na een beroerte in 2007, heb ik afgesloten met taart voor Life in Motion.

 

Ik had een feestje!

7 september jl. keek ik terug op een periode van 8 jaar omdat ik toen een beroerte kreeg. Tijdens de ziekenhuisopname voelde ik dat ik wel eens 8 jaar nodig zou kunnen hebben om te komen tot een zo optimaal mogelijk herstel. Doordat ik luisterde naar mijn lichaam kon ik met dit gevoel de realiteit goed aan. De periode na de ziekenhuisopname, met alle medische controles, verliep niet goed. De artsen verklaarden mij hersteld, maar dat vond ik onjuist omdat ik voelde en wist dat er nog nog veel mis was. Ook al was dat voor de buitenwereld niet zichtbaar.

Revalideren

Ik kwam op eigen initiatief bij Life in Motion terecht om d.m.v. fysiotherapie te gaan werken aan mijn gezondheid. Ik werd bevestigd in mijn overtuiging dat ik nog maar weinig kon. Als voorbeeld: een gewicht van 2 kg kon ik alleen met veel moeite omhoog tillen. Tijdens de fysiotherapie werd ik op professionele wijze begeleid. Ook was er ruimte voor mijn eigen ideeën en zienswijze bij het opbouwen van kracht en conditie. Na een periode van hard werken en doorknokken kwamen we bij de afronding van de fysiotherapie en ben ik op basis van fitness doorgegaan met de opbouw van kracht en conditie. Stoppen was voor mij geen optie, want met alle investering in mijn herstel wist en voelde ik dat er meer resultaat te behalen was om een nog betere kwaliteit van leven te krijgen.

Resultaat naar tevredenheid

Nu, 8 jaar later, heb ik het team van Life in Motion een taart gebracht en mijzelf een schouderklop gegeven. Het waren jaren van “doorknokken” met veel ups en downs. Nadat ik met fitness was gestart, werd ik gevraagd en ongevraagd geadviseerd in de oefeningen die ik deed en gecorrigeerd in de uitvoering daarvan. En altijd waren er Bas, Jan, Jelena, Peter en Sandra (en sinds kort ook Jelle) die mij stimuleerden of uitdaagden. Ze waren er ook altijd wanneer ik ze even nodig had voor een gesprekje en voor een lach of traan! Ik heb samen met hen van deze periode genoten en ben daar heel, heel  erg dankbaar voor. Want ik heb mijzelf er doorheen geknokt, maar zonder hun steun had ik het niet gered!  Ik voel mij na acht jaar weer een mens die geniet van zijn eigen "Life in Motion". En ook al ben ik inmiddels 8 jaar ouder geworden, maar ja… dáár heb ik niets voor hoeven doen!

Dank jullie allemaal heel veel!

Een sportende doorzetter.