leven is bewegen!

nieuwsoverzicht

 

Hele fijne feestdagen en een gezond en positief bewegelijk 2017!
25-12-2016
Life in Motion wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en positief bewegelijk 2017!
Bas breekt grote teen in de badkamer met uitglijden
09-09-2016
Uitglijden thuis in de badkamer kan iedereen zomaar gebeuren. Het laatste kootje van zijn grote teen heeft dat geweten! En dat heeft Bas gemerkt ook.
Jelena en Jurian getrouwd
05-09-2016
Op een mooie dag in juli is Jelena, fysiotherapeut en trainer bij Life in Motion, getrouwd met haar Jurian. Wij waren als collega’s uitgenodigd op deze bijzondere dag.
Sylvia: Waarom ik bij Life in Motion ben gaan sporten
01-09-2016
Ik wil graag met jullie delen waarom ik bij Life in Motion ben gaan sporten. Al ongeveer 20 jaar heb ik chronische pijnklachten van spieren en gewrichten.
Wijnand Manders: “Basis voor een gezonder leven is bewegen”
03-06-2016
Daar is Life in Motion het helemaal mee eens! Een half jaar geleden kreeg Wijnand bij Life in Motion fysiotherapie voor zijn artrotische knie. Hij had al langer flinke pijnklachten.
Life in Motion biedt mogelijkheid voor consult bij diëtiste
26-05-2016
Gezonde voeding en gezond bewegen horen bij elkaar. Daarom werkt Life in Motion samen met Schiphof & Kruiper Diëtisten. Tina en Paulien zijn op verschillende dagen bij Life in Motion aanwezig om vragen te beantwoorden over voeding en gezondheid. Via onze medewerkers kan je een afspraak maken op de locatie Oremusplein.
Voordeelactie tot 1 juli: 20% korting
23-05-2016
Dat springt in het oog: nu 6 maanden onbeperkt sporten voor slechts € 299 ipv € 358! Life in Motion ziet dagelijks vele positieve effecten van bewegen. Die kans willen we je dan ook graag laten ervaren. Life in Motion doet je daarom dit spectaculaire voorstel.
Life in Motion in het Groen
19-05-2016
Life in Motion heeft nieuwe bedrijfskleding. De witte jassen zijn uit. Appeltjesgroen is de nieuwe frisse kleur. De kleur die ook in ons logo te zien is.
Persoonlijke ervaringen van Piet van den Hoven met fysiotherapie
16-05-2016
"Life in Motion.....leven in beweging. Dit besef dringt bij mij door als ik van huis naar de fysio ga en warm ontvangen wordt. Als ik na enkele voorbereidingen aan de slag kan gaan wordt het nog duidelijker."
Fietsclinic met oud prof en Giro deelnemer Jan van Velzen
12-04-2016
Oud profwielrenner en Giro d’Italia deelnemer Jan van Velzen, die als fysiotherapeut bij Life in Motion werkt, geeft een fietsclinic om je bij te spijkeren in de wielersport. Dichterbij de bron van deze prachtige sport kom je niet snel.
Enkelpijn bij voetballer Martijn Kuijt na val van traptrede
16-03-2016
Martijn miste ongeveer 5 weken geleden de laatste trede van de trap en ging hard onderuit. Hij verzwikte hiermee zijn enkel waardoor zijn passie voetballen onmogelijk was.
Met Gelrepas half jaar onbeperkt sporten voor € 15 per maand
14-03-2016
Ben je in het bezit van een Gelrepas 2016 en heb je dit jaar nog geen gebruik gemaakt van de sportvergoeding van de gemeente Arnhem? Schrijf je dan nu in en kom voor € 15 per maand onbeperkt sporten bij Life in Motion.
Opnieuw gecertificeerd Bedrijfshulpverlener Team Life in Motion
10-03-2016
Het gehele team van Life in Motion heeft de certificaten voor de bedrijfshulpverlening weer gehaald. Allemaal BHV'er dus. Brandje blussen, reanimeren en vluchtroutes bekijken. Alles is weer herhaald en grondig geoefend.
Life in Motion gaat voor kwaliteit
06-03-2016
Onze fysiotherapeuten Bas en Jelena zijn druk bezig met hun studie Master of Science. Jelena studeert Geriatrie Fysiotherapie bij de Hogeschool Utrecht en Bas Sportfysiotherapie bij Avans Hogeschool in Breda.
Stage fysiotherapie succesvol afgesloten
22-01-2016
Joep heeft een half jaar stage gelopen bij Life In Motion. Zijn eerste “grote” stage als student fysiotherapie. Hij wist niet goed wat hij kon verwachten. Dus best spannend allemaal. Het duurde een paar weken voor hij zijn draai had gevonden.
Hele fijne feestdagen en een gezond en positief bewegelijk 2016!
24-12-2015
Life in Motion wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en positief bewegelijk 2016!
SantaRun 12 december bij Kerstmarkt Schaarsbergen
06-12-2015
Kom in beweging voor een goed doel! Inschrijven voor deze leuke fun-run door de prachtige bossen van Schaarsbergen kan nog steeds.
Sinterklaas ook op bezoek bij Life in Motion
01-12-2015
Al sinds oktober 2003 komt Martijn elke maandagavond heel trouw zijn fitnesstraining afwerken. Hij heeft een verstandelijke beperking wat hem niet beperkt bij fitness. Altijd in sportkleding present, maar rond 5 december in een ander tenue!
Rotary SantaRun zaterdag 12 december om 15.45 uur
24-11-2015
Rotary Arnhem-IJssel organiseert voor de 3e keer een goede doelenactie om geld in te zamelen voor het Jeugdsportfonds. De stelling van dit fonds is "Alle kinderen moeten kunnen sporten". Life in Motion steunt graag deze actie!
Nieuwsbrief Life in Motion terug van even weggeweest
14-11-2015
Door noodzakelijke aanpassingen in de software voor de Digitale Nieuwsbrief van Life in Motion, heb je een tijdlang geen Nieuwsbrief ontvangen.
Voetballen, fietsen en dansen met pijn door een versleten knie?
06-11-2015
Door zijn versleten knie lukte voetballen, fietsen en dansen door pijn al een tijd niet meer bij Diederik Walraven.
Gert van Beek krijgt enveloppe met €500 van Peter Wiggers!
04-11-2015
Een mooi moment! Peter Wiggers overhandigt een enveloppe met €500 aan sporter Gert van Beek bij Life in Motion voor het Firefly Children's Home Project in Kathmandu Nepal.
"Ik had een feestje!"
02-11-2015
Een periode van 8 jaar "knokken" na een beroerte in 2007, heb ik afgesloten met taart voor Life in Motion.
Jan vierde zijn vakantie in de Achterhoek
18-09-2015
Met mooi weer erop uit in eigen land voor een vakantie vol activiteiten met zijn jongens en Joska.
Jelle laat tijdens zijn vakantie heel wat stof opwaaien
14-09-2015
Vakantie vieren in Spanje met vrienden en vriendinnen in een luxe villa met eigen zwembad. Wie zou dat niet willen.
Vakantie van Bas combinatie van ontspanning en inspanning
10-09-2015
Voor Bas betekent vakantie erop uit zijn met z'n gezin en fietsen in de bergen. Inspanning en ontspanning gaan uitstekend samen, zelf als het gaat om zware inspanning: de Mont Ventoux!
Vakantie van Jelena was puur genieten
07-09-2015
Voor Jelena zit de zomervakantie er weer op. Ze heeft genoten en is weer helemaal uitgerust en fit terug.
'Lekker Lichtvoetig Lopen'
01-09-2015
'Lekker Lichtvoetig Lopen' met Life in Motion is de naam van de minicursus die op 26 augustus van start is gegaan. Bedoeld voor iedereen die zich vanaf 55 jaar jong genoeg voelt om te leren en ervaren hoe wandelen lichtvoetig en dus makkelijker kan gaan.
'Spierkracht neemt snel af bij inactiviteit'
30-07-2015
Al na twee weken inactiviteit neemt de spierkracht aanzienlijk af. Jongeren die hun benen niet gebruikten, waren in spierkracht na twee weken niet bewegen vergelijkbaar met iemand die 40 tot 50 jaar ouder is.
'16 procent lage rugklachten blijkt reumatische aandoening'
24-07-2015
Zo'n 16 procent van de mensen die bij de huisarts aankloppen met chronische lage rugklachten, blijkt last te hebben van de reumatische aandoening axiale spondyloartritis. Dat blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker Lonneke van Hoeven van het Erasmus MC.
Sporten op jonge leeftijd heeft mogelijk langdurig effect
29-06-2015
Vroeg beginnen met sporten heeft mogelijk nog lange tijd een positief effect op de gezondheid en sportieve ambities. Dat blijkt uit onderzoek onder muizen door de Amerikaanse universiteit van Californië.
Achter de schermen bij Life in Motion
25-06-2015
De eisen die de laatste jaren worden gesteld door de overheid en zorgverzekeraars aan zorgverleners, dus ook aan fysiotherapeuten en de fysiotherapie, zijn erg veranderd.
Jelle Diebels treedt per 1 juli in dienst bij Life in Motion
25-06-2015
Na het afronden van zijn stage bij ons is Jelle inmiddels afgestudeerd als fysiotherapeut en komt hij bij Life in Motion werken. Wij zijn daar heel blij mee en hijzelf natuurlijk ook.
Marathonloper Gert van Beek maakte de aardbeving in Nepal mee!
25-06-2015
Als enthousiast marathonloper traint Gert van Beek met overtuiging. Maar hij maakt zich niet alleen sterk voor zichzelf. Hij was op 25 april in Nepal toen de aardbeving er was. Daarvoor kende hij al het fantastische project "het Firefly kindertehuis" in Kathmandu.
Bart Voskamp door rugklachten geplaagd
25-06-2015
Oud-topsporter Bart Voskamp kreeg een aantal maanden geleden veel pijn in zijn onderrug. Ondanks dat hij altijd zeer actief als professioneel wielrenner op het allerhoogste niveau heeft gesport, had hij plotseling een fysiotherapeut nodig.
Massage voor Victor was top!
24-06-2015
Victor Stenmans was blij verrast met de gratis massage toen we hem belden dat hij de actie "Like ons op Facebook" had gewonnen. Vlak voordat hij op vakantie ging kreeg hij de massage door onze fysiotherapeut Jan van Velzen.
Bezoek onze nieuwe website en Like ons op Facebook
23-06-2015
Via onze geheel nieuwe website kun je een gratis massage winnen. Like ons op Facebook en misschien lig jij binnenkort te genieten van een massage door een van onze fysiotherapeuten.
Zenuwpijn te lijf
22-06-2015
Voor veel patiënten die lijden aan zenuwpijn geldt dat zij met pijn moeten leren leven. Vaak kan de oorzaak van de pijn niet weggenomen worden (bijvoorbeeld diabetes), maar gelukkig zijn er wel veel behandelingen mogelijk die de pijn verzachten.
Met de auto op vakantie?
22-06-2015
Gaat u met de auto op vakantie? Zo'n lange autorit kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. De zithouding in de auto of een verkeerde afstelling van de stoel blijken vaak de oorzaak van klachten.
Kinderen moeten vaker naar buiten om bijziendheid te voorkomen
16-06-2015
Kinderen moeten dagelijks twee uur buiten zijn, niet te lang op telefoon of tablet kijken en vooral niet ‘s avonds in bed nog lezen. Daarmee kunnen ze voorkomen dat ze ernstig bijziend worden. Dat zegt oogonderzoeker Virginie Verhoeven.
Rogier Heijmans kan weer hardlopen dankzij Life in Motion
11-06-2015
Als piloot heeft hij een druk leven met onregelmatige werktijden. Waar hij dan ook ter wereld landt, loopt hij hard en blijft hij in conditie. Maar als er voetklachten ontstaan lukt hardlopen niet meer.
Massage voor Victor Stenmans bij actie "Like ons op Facebook"
10-06-2015
Victor Stenmans heeft door ons te Liken op Facebook een massage door één van onze fysiotherapeuten gewonnen.
Lichaamsbeweging: samen is leuker en beter
09-06-2015
Het is nog eens aangetoond dat de houding van je partner zeer motiverend kan zijn om je (slechte) gewoontes te veranderen. Of het nu om roken, gewichtscontrole of fysieke activiteit gaat, als je er samen met je partner aan werkt, is de kans dat je je leefwijze verbetert veel groter. Dat is uit onderzoek gebleken.
Twee uur kantoorwandelen per dag houdt je gezond
02-06-2015
Mensen met een kantoorbaan zouden tijdens hun werk minstens twee uur van hun stoel af moeten komen. Dit verkleint het risico op diverse ziektes, concluderen experts in het tijdschrift British Journal of Sports Medicine.
Fysiotherapeut en trainer Bas Schakel 5 jaar bij Life in Motion
28-05-2015
Met 15 jaar ervaring als sportfysiotherapeut en trainer werkt Bas nu vijf jaar met veel plezier bij Life in Motion.
Jacqueline Meijer zet haar leven sportief in beweging
27-05-2015
De actie die loopt tot 1 juli: “1 maand onbeperkt sporten voor de helft van de prijs!” bracht haar in beweging zich in te schrijven als lid bij Life in Motion.
Bewegen als medicijn
26-05-2015
De voordelen van bewegen op klachten wordt met steeds meer wetenschappelijk bewijs ondersteund. Inmiddels gaan er steeds meer stemmen op om bewegen als medicijn te beschouwen. Niet alleen voor de 'normale', maar ook voor de gecompliceerde klachten.
Dit doet What's Appen met je lijf
26-05-2015
Zit jij dagelijks uren gebogen over je telefoon én heb je last van nek- en rugpijn? Uit nieuw onderzoek blijkt dat er een verband is tussen die twee.
'Adem inhouden helpt tegen pijn'
26-05-2015
Het inhouden van de adem verhoogt de pijngrens. Als mensen hun adem inhouden, vermindert pijn die ze voelen met ongeveer tien procent.
Vijf vaak voorkomende verkeerde werkhoudingen
26-05-2015
Heeft u een kantoorbaan? Een goede werkhouding achter het bureau heeft een belangrijk aandeel in uw gezondheid. Hieronder bespreken we vijf vaak voorkomende foute werkhoudingen die leiden tot klachten aan nek, rug, schouders en hoofd:
Examenstress? Zo blijf je scherp!
26-05-2015
De eindexamens zijn net achter de rug. Sommige pechvogels zullen nog moeten blokken voor herexamens. Hoe zorg je ervoor dat je in deze zware weken scherp blijft? Door in de eerste plaats goed voor je lichaam te zorgen. Hierbij enkele tips.
Tot 1 juli Actie: 1 maand onbeperkt sporten met 50% korting
04-05-2015
Iedereen kan de positieve effecten van voldoende dagelijks bewegen zelf ervaren. Wel natuurlijk eerst leren hoe je dat het beste kan aanpakken. Wij helpen je daarbij, waardoor je veilig en gezond gaat trainen voor een betere gezondheid.
Hamstringblessure uiteindelijk opgelost door fysiotherapie
03-05-2015
Jouke de Jong tennist graag en is behoorlijk fanatiek. Hij raakte elke keer weer geblesseerd aan zijn been als hij die bal net buiten bereik toch nog even wilde raken. Dan is doorgaan met tennissen uiteindelijk niet meer leuk.
Samen sporten is nog leuker!
02-05-2015
De broers Hans en René Scholing zien elkaar elke week. Ze trainen dan samen bij Life in Motion. En dat is dubbel pret. Trainen is leuk en elkaar zien ook.
Trainer en fysiotherapeute Jelena Cuk
01-05-2015
Ik ben sportief dus actief ingesteld. Ook voor mij geldt elke dag weer “leven is bewegen". Als specialist in bewegen laat ik de sporters en patiënten ervaren hoe je dat in je dagelijks leven inbouwt.
Belang van duurkrachttraining
30-04-2015
Duurkracht hebben betekent kracht ook kunnen volhouden. Dat komt in het dagelijks bewegen veel meer voor dan je zou denken. Bijvoorbeeld het terugdringen van een verhoogd valrisico door goede beenspierkracht is wetenschappelijk al lang aangetoond bij de ouder wordende mens.
Ruim helft Nederlanders sport wekelijks
28-04-2015
Vrijdag 24 april maakten het CBS en RIVM bekend dat ruim de helft van de Nederlanders wekelijks sport. Dat blijkt uit de gegevens die het CBS in 2014 verzamelde.
Groter risico overgewicht door tv kijken
28-04-2015
Dagelijks tv kijken vergroot het risico op overgewicht bij jonge kinderen. Een uur per dag zou dit risico al vergroten.
Wat zegt BMI over gezondheid?
20-04-2015
Over de voorbeeldfunctie van modellen wordt voortdurend gediscussieerd. Frankrijk ging onlangs over tot het instellen van een minimum BMI van 18 bij modellen. Maar wat zegt een BMI eigenlijk over gezondheid?
Actie: 1 maand onbeperkt sporten voor de helft van de prijs!
16-04-2015
Life in Motion ziet dagelijks vele positieve effecten van bewegen. Dat willen we jou ook graag laten ervaren. Life in Motion doet je daarom een spectaculair voorstel op maat. Leven is bewegen!
Door sporten leef je langer
14-04-2015
Door sporten leef je echt langer, véél langer zelfs. Zo prijkt vandaag de kop van een artikel in NRC next. Onderzoek toont aan dat zeven tot tien uur matig intensief trainen per week de kans om op korte termijn te sterven aanzienlijk verkleint.
Vitaal blijven door sport
13-04-2015
Een druk gevuld leven, zoals voor voetbalvereniging VDZ, vraagt fysiek veel. Wekelijks twee keer trainen houdt me fit en jong.
Wereldgezondheidsdag
07-04-2015
Dinsdag 7 april was het Wereldgezondheidsdag. Daarmee werd aandacht gevraagd voor de algemene gezondheid van de wereldbevolking en werd stilgestaan bij gezondheidsrisico’s.
Door fysiotherapie weer hoop op voetballen
06-04-2015
Als dan door een MRI is aangetoond dat bovenin de knie losse stukjes kraakbeen rondzweven, is duidelijk dat die met een operatie eruit moeten worden gehaald. Daarna pas begint het echte herstel.
Trainer en fysiotherapeut Jan van Velzen
02-04-2015
Als ik letterlijk op de nek wordt gezeten door m'n collega Bas moeten mijn benen sterk genoeg zijn. Als oud-topsporter weet ik maar al te goed hoe je door training sterk kan blijven.
Geheel vernieuwde website Life in Motion
31-03-2015
Life in Motion was de laatste maanden zelf flink in beweging om een nieuwe website te bouwen. Deze krachtsinspanning heeft tot een mooi eindresultaat geleid.
Zwangerschap en veilig sporten
30-03-2015
Fit blijven tijdens de zwangerschap heeft grote voordelen!
Sterke toename hardloopblessures
30-03-2015
Het aantal blessures bij hardlopers is afgelopen jaar flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL. Met name bij beginnende hardlopers is een sterke stijging gemeten.
Bewuster leven in Nederland
30-03-2015
Uit onderzoek van het onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat Nederlanders in de afgelopen 3 jaar bewuster zijn gaan leven.
Uurtje vooruit... Stijging hartinfarcten
27-03-2015
Van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart ging de klok weer een uurtje vooruit. Dat is een uurtje minder slapen, maar er lijkt meer aan de hand te zijn...
3 vragen over spierpijn
25-03-2015
Als je begint met sporten en bewegen dan moet je de belasting geleidelijk opbouwen. Zo kan je lichaam wennen en verantwoord en goed sterker worden. Soms krijg je toch spierpijn. Wat gebeurt er dan? We geven antwoord op de 3 meest gestelde vragen.
Overlevingskans fanatieke hardlopers hetzelfde als niet lopers
23-02-2015
Hardlopen wordt steeds populairder en brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Inactiviteit verhoogt het risico op overlijden, maar te fanatiek hardlopen is net zo slecht als niet hardlopen. Dat blijkt uit Deens onderzoek.
Sportvoornemens nieuwe jaar riskant
23-02-2015
Fysiotherapeuten luiden de noodklok over de opvallende toename van het aantal sportblessures in de eerste weken van het jaar. Veel mensen gaan dan vanwege goede voornemens opeens fanatiek sporten, maar lopen te hard van stapel en belanden al heel snel bij de fysio.
Snelle fysiotherapie bij lage rugpijn bezuinigt $ 2000
23-02-2015
De totale medische kosten bij patiënten met lage rugpijn waren 2736 dollar lager als snel fysiotherapie werd voorgeschreven.
Vitamine D... Heb ik dat nodig?
23-02-2015
De Gezondheidsraad adviseert miljoenen Nederlanders extra vitamine D, omdat het van belang is voor het behoud van sterke botten en een goede spierfunctie. Een tekort aan vitamine D kan onder andere leiden tot spierzwakte, osteoporose en afname van mobiliteit. Heb jij ook extra vitamine D nodig?
Sterfte door inactiviteit hoger dan door obesitas
23-02-2015
Het aantal mensen dat overlijdt als gevolg van inactiviteit ligt twee keer zo hoog als het aantal mensen dat overlijdt als gevolg van obesitas. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Cambridge.
Twee uur extra gym verbetert schoolprestaties
01-10-2014
Elke week twee uur extra bewegen verbetert de schoolprestaties. Dat blijkt uit een onderzoek onder zo'n 2.000 12-jarigen van de Universiteit van Göteborg.
Herfstdip? Pas jezelf aan!
01-10-2014
We kunnen er sinds vandaag echt niet meer omheen. De herfst laat zich gelden.