Steef Brinkhoff Roeien 10 02 2023

Wie voldoende traint wordt echt beter!

Steef (86 jaar) heeft zijn persoonlijke doel "2 km roeien in 10 min." eindelijk weer gehaald. Een geweldig mooie prestatie!

Er zijn veel redenen waarom roeien gezond is. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  1. Verbetering van de cardiovasculaire gezondheid: Roeien is een uitstekende cardio-oefening en verbetert de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Het verhoogt de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk.
  2. Krachttraining: Roeien is een full-body workout en traint veel spieren, waaronder de biceps, triceps, schouders, rug, benen en buik.
  3. Gewichtsbeheersing: Roeien is een efficiënte manier om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen. Het verbrandt tot 600 calorieën per uur.
  4. Verbetering van de uithoudingsvermogen: Roeien is een intensieve oefening die het uithoudingsvermogen verbetert en de spieren versterkt.
  5. Verbetering van de coördinatie en balans: Roeien verbetert de coördinatie en balans omdat het veel spieren en bewegingen tegelijkertijd vergt.
  6. Stressverlichting: Roeien is een ontspannende activiteit die stress verlicht en het zelfvertrouwen verhoogt. 

Kortom, roeien is een uitstekende manier om fysiek en mentaal gezond te blijven en tegelijkertijd veel plezier te hebben.