je leven in beweging!

historie

 

Vanaf 1981 was de fysiotherapiepraktijk van Peter Wiggers gevestigd op de Staringstraat nummer 1 in het Sonsbeekkwartier in Arnhem. Door de jaren heen zijn daar vele cliënten behandeld. De praktijk was niet meer weg te denken uit het aanbod van fysiotherapie in Arnhem. In de tachtiger en negentiger jaren werd ook bij ons fysiotherapie meestal door de cliënten “ondergaan”. De behandelingen werden hands-on gegeven. Er werd zogezegd “aan je gewerkt”. Door toenemend inzicht, mede op basis van veel wetenschappelijk onderzoek, is geleidelijk een omslag gaan ontstaan van “fysiotherapie consumeren” door de cliënt naar zelf actief meewerken in de fysiotherapie. Het uiteindelijk doel is natuurlijk wel hetzelfde gebleven: herstel of behoud van belangrijke (lichamelijke) functies. De meeste aandacht gaat in dat proces niet uit naar verminderen van pijn, maar optimaal herstel van die functies. Een positieve benadering van het gezondheidsprobleem gebaseerd op de mogelijkheden van iemand en niet een focus op de onmogelijkheden geeft ruimte voor gefaseerd herstel.

 

Mede om die reden hebben wij in 1998 besloten de fysiotherapiepraktijk een meer hedendaagse en sfeervolle uitstraling te geven.

 

Zes jaar lang hebben drie grote winkelpanden aan het Oremusplein 58-60 in de wijk 't Cranevelt leeg gestaan. Wij zagen de kansen op die locatie en dat heeft zich bewezen. In mei 1999 hebben we onze deuren geopend en konden cliënten fysiotherapie en sporters bij ons terecht. Veel sporters zijn nog steeds vaste bezoeker van ons centrum.

 

De afgelopen zestien jaar zijn wij gegroeid tot wat we nu zijn; een modern ingericht bewegingscentrum waar iedereen ongedwongen kan sporten met persoonlijke aandacht en interesse van onze trainer-fysiotherapeuten en waar cliënten fysiotherapie komen voor de behandeling van hun gezondheidsklachten.