je leven in beweging!

Voetbal3

Martijn Kuijt, 27 jaar

Ik miste de laatste trede van de trap en ging hard onderuit. Een verstuikte enkel was het gevolg. Mijn passie voetballen was voorlopig onmogelijk. Na een bezoek aan het ziekenhuis en een aantal weken tape, wilde ik weer op hoog amateurniveau kunnen voetballen.

Vertrouwen in de revalidatie

Ik was in het verleden al bij Life in Motion geweest en had alle vertrouwen in een optimale begeleiding door sportfysiotherapeut Peter Wiggers. Hij geeft bij Life in Motion als gespecialiseerd fysiotherapeut op het gebied van sporten de juiste opbouw in de revalidatie naar het sporten toe. Mijn doel was zo snel mogelijk weer kunnen voetballen.

Het revalidatieproces

Bij veel oefeningen die ik gedaan heb was een bal betrokken en kwamen sport specifieke bewegingen aan bod terug. Bijvoorbeeld sprinten, wenden/keren, schieten en conditionele oefeningen gericht op voetballen. Ik merkte dat mijn enkel steeds sterker werd.

Wedstrijdfit!

Met mijn enkel gaat het al een stuk beter. Ik zal binnen afzienbare tijd weer actief kunnen zijn op de Arnhemse voetbalvelden. Daar ben ik heel blij mee. De begeleiding bij Life in Motion was helemaal top! Voortaan let ik beter op als ik de trap af loop. Want niet kunnen voetballen is een straf voor mij.